hearts

Wednesday, October 17, 2012

iamNeeta - who they are?

assalamualaikum w.b.t and hello!


mood menulis semakin menjadi dek rasa bosan melampaui diri. aku jarang nak kongsi music that i really like sebab aku memang kedekut rasa itu tidak memberi apa-apa kesan dekat manusia. maka, jaranglah aku nak buat review *propa*


kali ni, aku nak introduce band iamNeeta ni. sedikit review, and so on, sebab aku rasa lagu ni memang wajar untuk dihebahkan. aicecece. sesiapa yang dah kenal band ni, korang pun tahu kan lagu-lagu diorang yang macam pisang goreng panas *okay, sila bayar aku ye iamNeeta*
puji melambung uolss~~

ihsan G00gle
band ni bermula dengan cover diorang Rolling in the deep tu. barisan ahli seperti yang dah diterang lagi bersuluh iaitu anas, neeta dan patrick. anas dan neeta berkenalan di Myspace manakala patrick merupakan kawan dik anas ittew nieww~ ew. so, then, lepas melathop-lathop lagu cover deyolss ni, pihak NAR records pun hired diorang jadi artis naungan. --lah macam tu jek dah jadi artis? okayfine.



siapa neeta?
neeta ni SPM student lagi. 17 tahun belia katenyerr. dia ni kacukan Cina-India dan berasal dari Kedah. ohmai. awat ang tak habaq ang org kedah.. neeta nii pernah masuk ujibakat (+ dah jadi finalis dah pun!) satu rancangan ujibakat kat ntv7 dulu masa usianya 12 tahun (aku rasa WhoWillWin- rancangan yang Prema Yin pernah join dulu). tapi masalah gementar *ala-ala aku* , dia tolak --rugi.

anas dan patrick.
mereka berdua ni kerap home jamming sesama. banyak idea dikongsi bersama, sampailah lagu-lagu macam Terima Kasih dengan Tuhan Tolong Aku *me favorite* tu. so, hasil kolaborasi diorang berdua ni lah yang membuatkan iamNeeta lebih power. bak kata neeta sendiri, iamNeeta tanpa mereka berdua, neeta pun tak boleh menyanyi *terbawak-bawak gementar lettew~*

ape-apepun, music mereka masih boleh diterima akal manusia. maka dengan itu, aku bagi 3/5 stars gazing. HAHA.


sebelum berakhir, aku bagi korang layan lagu Tuhan Tolong Aku -mefavourite- ni.



chiowww~

p.s : sumber diolah dari penulisan formal oleh myMetro. :)


WL: enabcantiksangat

5 comments:

naim iman said...

rajin pulak kan updatenye.nice entry. but i am not so into iamneeta

ahsfantasy24 said...

kita pun suka lagu tu,
sempoi (:

maizatul suraya said...

naim iman : oh thanks. tgh cari idea sebenarnya. lama sangat berkepuk2 berhabuk diknon~~


ahfantasy24 : tahu takpe. layanzzz je kann~~ :)

yu ya said...

haha neeta from sp. x silap budak sekolah wawa or budak sekolah aq.

maizatul suraya said...

dia dari sp ye.... ada sehari tu aku baca kt paper dia kata dia bdk girl school area penang. duh!