hearts

Sunday, October 21, 2012

#1 am i the best?

assalamualaikum w.b.t. and hello.


driving, from the curve. sangatlah macam rusa masuk kampung bila tengok jalan dah banyak yang maju. sampai tersesatlah jugak. nak ke Penchala Link sampai kena masuk TTDI dulu. tak ke maju tu? *plurghh*

bila dah masuk TTDI mestilah bertambah jakun bin beruk bila tengok Rasta. ewah! macam nak singgah, tapi kau tengok aku pakai baju apa dan kau akan rasa, "no nab, u better balik rumah" dan buat muka kecewa. sedddaayyh! terus aku pecut laju-laju taknak tengok Rasta lagi sambil membelok ke kanan untuk masuk ke tewowong Penchala Link. *love*

hatchu!


tiba-tiba, ada suara ala-ala Mr Boogie dari belakang *sial lah citer Sinister! tengiang-ngiang!*

"enab, boleh tak, emm."
"well, mende? *krek krek krek 3 minit* aku bilang, 1,2,3, okay. senyap. jgn ca..."
"boleh hantar aku tak? g ampang, ada birthday party kawan aku"
*krek krek krek krek krek krek dan terus bunyi sampai bayar tol*
"okay. boleh je. *sambil suara berserah*"
"yeay! you are the best sibling i ever had! *muah pipi kanan kiri*
"kenn.. kita nak wat acano, kita ni suka tetamu datang rumah, dapat pahala, dah kalau dia nak balik, takkan nak menahan ye tak?" cubaan psiko.
"kau tgk weh, dia psiko aku lagi sekali........."


aku memang suka bawak kawan-kawan balik rumah. well, diorang boleh kenal parents aku, macam mana budaya keluarga aku. dan aku biasalah, bila kawan-kawan ada kat rumah, aku excited! cerita, dan cerita. sampai kau akan bosan maksima dengan aku, sebab tu kau balik awal *okay, terpulang*. misi aku cuma satu. aku bila bawak balik kawan, tanda aku ikhlas berkawan. bukan sebarangan. lepas ni kau jangan risau, jatuh bangun kau, aku takkan jauh dari kau.

mana-mana kawan baik aku, semua tahu. aku bagaimana. ye. muak semuanya bila dengar aku cerita. ala, tiap manusia. tak semua identiti serupa. sedar diri. aku selalu rasa aku jenis kawan yang jengkel, tapi apo nok buek. inilah den dari dulu. tok ponah nok berubaih.

terima kasih sebab gelar aku best sibling u ever had. tak mintak pun, u yang bagi k.... ihiks! tapi mohon maaf ye kot-kot terasa feeling *the road not taken* tu. aku memang suka psiko, kalau tak psiko, takde kau sampai rumah aku kan?? ihiks! maaf jugak kalau terkurang pape, terkasar bahasa, terlawak tak ingat dunia. keluarga aku pun, halal jek rezeki kau. cuma terbit terkilan ayah aku, kau tak merasa sambal udang ayah aku plusss tak bilang kata nak balik je.... so, nevermind lah.


pape pun, thanxx Azman! *puihhh!!!*


WL : enabcantiksangat


1 comment:

naim iman said...

ermmmmmmmm............