hearts

Friday, September 30, 2011

the day she said goodbye -Bainun-rians!

assalamualaikum.


tajuk kali ni, aku tujukan buat pengarah tercomel aku, Cik Hjh Rosenah, yang bakal bersara tidak berapa lama lagi.


pertamanya, aku takkan lupa cara beliau yang sangat approachable. eh? boleh guna ke perkataan tu? tak kisahlah. yang aku tau, dia sangat open-minded. yelah. especially dalam ease your tension. bagi beliau, sometimes, kita kena chillax diri sendiri dengan aktiviti kebudayaan such as menari, menyanyi etc. etc. memang jadi isu kuat dekat maktab aku ni if malay girls join something yg kebudayaan ni. so, first time aku jumpa pengarah, masa tu dekat DAB*, rehearsal pasal apentah. beliau komplen dekat aku macam-macam. tanya pelbagai perkara. first Q, WHY dalam tarian tu takde budak melayu? then aku jawab, ade je, tu, dua orang budak laki *sambil tunjuk jari arah dua orang FAIZ*. then again, WHERE the malay girls? kenapa tak join? kamu tak menghargai seni budaya warisan kita ke? i answered, well puan, kat sini malay girls are forbidden utk aktiviti menari. dikata mereka, lenggok tari mencolok mata. lemah gemalai jari jemari buat banyak adik berdiri. *ape ape? kau double meaning lah tuuu*


keduanya, aku takkan lupa cara beliau attend every single students program. and more, aku takkan lupa macam mana beliau join senamseni berpakaian sukan full. bukan apa, selalunya, makin berpangkat besar, makin jiwa besar. setakat baju pj buat lemuih muka apa crita? HAHA. so, aku berbangga. dan beliau ni jugak suka dengan muzik. well, singaporean! jiwa klasik lah sikit. eh eh? orang gurney road kot. hai pengarah! saya orchard road girl *tiberrrr*


ketiganya, aku suka every single words yang beliau cakap. menarik, meleret. maksud aku, ceritanya hanya pasal batu. dan beliau boleh elaborate sambil keluarkan lirik lagu klasik dan meleret sehingga habis. hey, tak ramai orang ada communication skills macam tu. aku pun tade. hukhuk. :(


cukuplah tiga perkara yang aku betul-betul suka tentang pengarah kali ni. biarlah ape orang nak kata, tapi first impression aku terhadapnya tak pernah berubah walau sekali. drastically beliau ubah corak pimpinan mantan pengarah lama. dan drastically aku terus suka. :)


welcome and goodbye Cik Hjh Rosenah. thanxsomuch for everything. till we meet again. :)


p.s : aku tak ada gambar dgn pengarah masa dekat KOGUM itu hari. hukhuk. sape ade sape ade?


WL: enabcantiksangat

4 comments:

Kakzakie said...

Walau bersara harap dapat menjadikan idea-idea beliau sebagai pedoman. Macam dah jadi mentor gitu ye....

Nurul Ain Zubaidah Bt Mohd Khalid said...

bai bai pengarah..we will miss u.. :)

maizatul suraya said...

kakzakie : yeap, tingkahlaku, tiap tutur bicara takkan dilupa. :)

ain : huhu. untonglah baru tiga taun nk dkt tiga pengarah dh. hehe

Khuzrin Kamarudin said...

Macam ucapan hari guru..

err.. pensyarah tu cikgu ar kan? Hehehe..