hearts

Saturday, September 24, 2011

bila aku jadi pengkid.

assalamualaikum.


hai semua! sihat? oh tak? kalau gitu, p la hospital. itu yg sebaik-baiknya.


oops! terambik dekat google image. 

well say, aku bukan pengkid. dan tak termasuk dalam golongan pengkid. titik. tapi kadang-kadang aku suka kata aku pengkid. especially bila nak elak hubungan tak berapa bagus dengan lelaki zaman aku sekolah dulu.  yelah. zaman tu, keTOMBOYan aku melampau. okey. aku tomboy. dan anti lelaki yang suka bersiul-siul panggil perempuan. oh dan si arjuna pengecewa jiwa kawan-kawan aku. HELLO!! aku pun memang dari kecik rapat dengan ayah. mak suruh pakai gown, ayah arah pakai tshirt dgn slack. ehe. comel la pulak aku zaman kecik kan(*perasan). lepas tu geng-geng kelas aku yg aku gelar adik-beradik tu (boleh baca SINI) lelaki. ukhwah kuat kot. bkn aku takde kawan perempuan. ade. banyak sangat! tapi some people mestilah memiliki kecenderungan berbeza. dan some people tu termasuklah aku. macam ayah aku, pernah je beli set pinggan mangkuk mainan tu. konon suruh aku main masak-masak. err. tapi aku guna set tu untuk main pejabat-pejabat.

dulu kat UiTM pun, kecelaruan gender tak berapa celaru aku ni berlaku. dengan join kelab muzik sebab nak learn how to play drum. well say, most hensem guys selalunya main drum dengan skate (sape setuju turun tangan lol) aku jela kot yg rasa macam tu. oh, plus rambut messy2. dem. aku suka. boleh tanya geng UiTM aku, betapa aku nak jadi hensem. tapi nak buat camne, muka dah kiut, chances nak jadi laki tu, takde langsung. penat je buat rambut. HAHA. aku memang kuat perasan. jangan emo yea... eh, lupa nak mensi, nama pengkid feveret aku ialah AJ. akronim untuk Aku Jenab. lol

hensem ah tu?
tapi serius lah. aku kalau boleh kecelaruan tak berapa celaru ni tak nak wujud langsung. konon straight. ewah. penat lah berlakon aku suka lelaki. tapi aku tak suka perempuan. eh. camne ni? celaru balik. selalunya, kawan-kawan Fb tau pasal encik oreo. okey, itu memang terserlah lah, aku memang teramat suka kat mamat oreo ni, tapi as friend je laa. kalau lebih tu, aku sujud syukur setiap hari wehhh... tu menunjukkan aku dah confirm straight. HAHA. yela. kadang-kadang, bila aku suka lelaki, atau lelaki suka aku *err, takde pun* aku macam rasa gayish gila. tapi kalau aku suka perempuan, atau perempuan suka aku *pun takde jugak* aku rasa macam lesbo nak mampuih. 

tapi bila fikir, aku kan nak jadi cikgu. cikgu sukan je. lasak sikit tu biasalah. tomboy je. feeling-feeling tolak tepi. 100% aku anggap kawan. kalau jadi cikgu, tak gamak laaa aku nak lebih-lebih. orang pun selalu tanya, "bf ape macam?" dah aku single, takkan aku jawab okey kan. so, sebagai part time lover ni, aku pun jawab "tinggi pun mcm bdk darjah 6, bf mende?" aku serius tak ready untuk lebih lanjut. cukup-cukuplah 5 tahun lepas. time tu tengah nak make sure jiwa aku ni straight ke tak. ehe. straight lahhh.. HAHA. dah cukop.

okey, ape kesimpulan? kesimpulan, tolong doakan aku tak terpesong jauh. maksud aku, doakan aku jadi wanita 100% feminin. angin lalu membawa diriku, sepintas lalu ku terkenangkan mu. ewah. bukan feminin tu. HAHA. korang pahamkan. ehe.

aku yg tambah top secret tu. kang aku yg kena.

till then,


WL: enabcantiksangat

6 comments:

ıʇɐʎɐpıɥ lnɹnu said...

amin~huhu
sekarang xensem dah, tp kiut!
nk ngorat boleh? :)

maizatul suraya said...

ehe. sekarang berlemuih. HAHAHA.

yu ya said...

sokong! jenab blemuih! haha
woooo.. jenab kaki senamrobik skrg lol!
femenin sgt :)

maizatul suraya said...

kuaja yaya! HAHA

Ana Miyuki said...

hahha..xpa skrg dah pandai pakai skirt gaun gitu,,kelass kau nab :)
hugsss...

maizatul suraya said...

apeni kak nana. ai malu lerr ginikk! HAHA. *hugs u tide*